Aloitin shamppoottoman elämän n. neljä viikkoa sitten, siskoni hiuksia tuijotellen kuinka hyvän näköset ne oli ilman mitään kemikaaleja. 

Helppoa tämä shamppoomottomuus ei todellakaan ole ollut, hampaiden kiristelyä suurimmaks osaks koska koskaan ei tiiä, lähteekö hiukset puhtaiksi pelkällä vesipesulla, sillä joskus ne jäävät likaisiksi.

Aloitin pesun ruokasoodalla mutta atoppiselle iholleni ei sopinut, kuivatti ihoa liikaa. Kaivoin kaapista joskus aikaisemmin ostaneeni meine base mineraalisuolan ja sillä olen pessyt joka kolmas päivä. kostutat hiukset, päänahan, pyyhekuivaat ja hierot meine basen joka puolelle päänahkaan ja hiuksiin. Parhaimman tuloksen saat kun annat sen vaikuttaa.

Ostin myös luontaistuote kaupasta savi shamppoon joka toimii hätävarana silloin kun on pakko saada hiukset puhtaaksi jos on menossa vaikka jonnekkin. 

Monet kerrat oon meinannut tarttua shamppooseen koska hiukset ovat usein likaiset, meine basella lähtee toki puhtaaksi ja näyttää vielä seuraavana päivänäkin olevan, mutta pelkällä vedellä lähtee joskus puhtaiksi. Voi olla että kun koulu alkaa niin tartun siihen shamppooseen helpommin koska en viitsi liimalettinä hirveemmin liikkua, mutta yritän olla viimeiseen asti ilman.Olen lukenut eri blogeja tähän asiaan liittyen ja tämä siirtymäaika on pahin, joten enköhän minäkin sen kestä. Siskollani on paksuntunut hiukset ja on paljon ilmavammat, itse en hirveesti vielä huomaa eroa.

On yksi asia mitä kaipaan shamppoosta, se tuoksu, nyt en tuoksu oikein miltään ilman mitään tuoksua ja todella harvoin käytän hajuvettä. 

Olen huomannut että käsieni iho on huomattavasti parantunut ja kasvotkaan eivät kuivaa juurikaan enää, shamppoo ku on täynnä kemikaaleja ja kuivattavia ainesosia.

Omenaviini etikkaa käytin aluksi mutta en huomannut siitä olevan juurikaan apua vaikka sen tarkoitus olisi hoitoaineena käyttää. Yhtä takussa on hiukset senki käytön jälkeen kuin pesisi pelkällä vedellä. Hiuksia en ole kohta vuoteen värjännyt mutta useat värikerrokset tässä tukassa vielä on ja vaikka latva on vasta leikattu niin huonokuntoista hiusta on vielä paljon. Hiukseni ovat muutenkin hyvin hennot ja ohuet, vähän niinkuin semmosta vauvvan ensi hiusta. Odotan innolla niiden paksuuntumista ja sitä ettei tartte olla joka päivä pesemässä, tai edes voisi pestä illalla ja aamulla hiukset ei olisi kuin limaläjä joka valuu päätä pitkin. Alle kaksi viikkoa koulun alkuun niin saa nähdä miten sitten käy. Siihen asti todellakin olen ilman shamppoota ja toivottavasti myös sen jälkeenki.